Як приготувати дику качку.

Як приготувати дику качку.

Як приготувати дику качку.

Чоловік-добувач приніс двох диких уток.Надо ж їх приготувати так, щоб специфічний їх дух не особливо привертав вніманіе.Нашла ось такі рецепти.

Дикі качки тушковані

Тушки диких качок, 1/2 ст. жиру, 1-2 кореня моркви, 1/4 кореня селери, 2-3 кореня петрушки, 1 головка ріпчастої цибулі, 11/2 ст. гарячої води, 15-20 горошин перцю, 1 лавровий лист, 1-2 зерна гвоздики,

Для соусу: 1 ст.л. борошна, 2-3 ложки жиру, 11/2 ст. гарячої води, 2-3 ложки збитого кислого молока.

Оброблені тушки диких качок витримати в маринаді протягом 8-10 годин, потім вийняти, промити, підсушити серветкою і розрубати на 2 або 4 частини кожну залежно від величини птиці. Підготовлені шматки качок помістити в неглибоку каструлю з жиром, обсмажити і потім викласти на тарілку. У жирі злегка припустити дрібно нарізані коріння і невелику головку ріпчастої цибулі. Покласти м’ясо знову в каструлю, влити воду, додати за смаком сіль, чорний перець горошком, лавровий лист, гвоздику і накрити кришкою. Тушкувати на середньому вогні до повної готовності м’яса, додаючи періодично потроху води.

Готових качок укласти на блюдо і поставити в тепле місце, а соус пропустити через сито. Приготування соусу: Пасерувати ложку борошна в жирі, розвести пассировку гарячою водою і процідженим соусом, що утворився при гасінні, і кип’ятити протягом 7-8 хв на слабкому вогні. Знявши соус з вогню, заправити його 2-3 ст.л. збитого кислого молока і облити їм качок.

Подати з картопляним пюре, салатом з червонокачанної капусти. Таким же способом можна приготувати тушкованих куріпок і голубів.

Дика качка з грибним соусом

На 1 качку: 250 г свіжих грибів, 3-4 ст. ложки олії, 1 ст. ложка борошна, 1 склянка вершків, 1/2 ч. ложки цукру.

Приготування

Дику качку випатрати, промити і притиснути гнітом. Залишити на кілька годин, щоб качка стала більш плоскою. Потім посолити і стушкувати в каструлі з маслом.

Готову качку посипати чорним перцем.

Подати з грибним соусом. Свіжі гриби очистити, промити, нашаткувати, посипати сіллю і перцем, тушкувати на вершковому маслі. Коли гриби будуть майже готові, всипати підсушену муку, а потім влити трохи води, заправити вершками і цукром.

Прокип’ятити кілька хвилин і залити качку.

Дика качка СМАЖЕНА

Перший спосіб

1 качка, 1 склянка желе або варення.

Дику качку підготувати і обсмажити як будь-яку велику домашню птицю. Добре дебела качка повинна смажитися у власному жирі 30-35 хвилин.

Подавати з соком, що залишився від смаження.

Окремо подати черносмородиновое желе або варення брусничне з яблуками.

Другий спосіб

На 6 порцій: дика качка (1,5 кг), 2 кислих яблука, 2 цибулини, 1 ч. Ложка солі, щіпка білого перцю, 3 ст. ложки олії, 100 г сала тонкими скибочками, 4 ягоди ялівцю, 1/4 літра гарячого бульйону з дичини, 1/2 склянки сухого червоного вина, 1 ч. ложка крохмалю, 2 ст. ложки вершків.

Розрізати яблука на 8 частин, видалити серцевину, потім розрізати кожну скибочку навпіл. Розрізати цибулини на 8 частин. Розігріти духовку до 220 ° С. Натерти качку зсередини сіллю і перцем.

Розігріти масло на плиті і обсмажити качку, обклавши її скибочками сала.

Додати яблука, цибулю і ялівцеві ягоди, залити 1/2 склянки бульйону і поставити в самий низ духовки на 1 годину.

Періодично поливати качку витопити жиром і гарячим бульйоном. Залишити готову качку в вимкненій духовці.

Приготувати соус, трохи розбавивши витопився жир водою, змішати його з вином, додати крохмаль і вершки.

Третій спосіб

Підготувати дику качку так само, як і будь-яку іншу велику птицю, покласти всередину 1 цибулину і 1 ст. ложку солі. Якщо качка має запах риби — налити в деко трохи окропу, покласти туди качку і поставити в заздалегідь добре нагріту (до 200 ° С) духовку на 10 хвилин, часто поливаючи качку окропом з дека. Це дещо зменшить рибний присмак. Качку остудити, посипати злегка борошном, натерти сіллю і перцем, покласти в жаровню з 2 ст. ложками вершкового масла або свинячого сала і смажити протягом 15-20 хвилин.

Не слід пересмажувати, щоб качка втратила свого смаку. Подати з соусом (див. Соуси).

Дика качка ТУШКОВАНА

На 1 кг дикої качки: 4 ст. ложки жиру, 100 г коріння (петрушка, селера), 1 ст. ложка борошна, 3 ст. ложки сметани, спеції.

Приготування

Підготовлену качку натерти сіллю, перцем і обсмажити на сковороді, потім в духовці до утворення рум’яної скоринки. Після цього залити гарячою водою, додати ароматичні коріння, лавровий лист і тушкувати до готовності. Качку розділити на порції, укласти на блюдо, залити соусом, приготованим з рідини, в якій тушілась птах, додавши борошно і сметану.

Подати з відвареною картоплею, салатом зі свіжих овочів і фруктів.

СУП І ПЕЧЕНЯ ІЗ диких качок з цибулею та помідорами

На 1 качку або 2-х чирков: 3 л води, 100 г вершкового масла, 1 яйце, 1 ст. ложка борошна, 2-3 зубчики часнику, свіжі помідори, на кінчику ножа червоний мелений перець і кориця, зелень (кріп, кінза, петрушка), сіль.

Приготування

Бульйон і варене м’ясо жирних качок часто мають специфічний рибний присмак. Щоб усунути його, можна рекомендувати наступний спосіб приготування.

Дрібно посікти кілька цибулин і пережарити на вершковому маслі до рожевого кольору. Варених качок вийняти з каструлі і розрізати на шматки. У киплячий бульйон покласти пережарений цибулю, додати туди нарубану зелень і дати прокипіти 10 хвилин.

Потім опустити в киплячий бульйон стиглі помідори і варити ще близько 5 хвилин. Вийняти цибулю і помідори з бульйону. З помідорів зняти шкірку і розім’яти з дрібно посічений часником.

Шматки варених качок змішати з цибулею, розім’ятими помідорами, додати вершкове масло, червоний мелений перець, столову ложку борошна і тушкувати на слабкому вогні 5-10 хвилин. Це буде спекотне.

Для приготування супу розвести в бульйоні ложку борошна. Щоб не утворилися грудки, борошно рекомендується заздалегідь пережарити на сковороді з вершковим маслом. Додати в бульйон трохи кориці і червоного меленого перцю.

Потім збити в гуртку сире яйце, влити в киплячий бульйон, енергійно розмішати і відразу ж зняти каструлю з вогню.

У готовий суп додати дрібно нарубану зелень.

Може хто з особистого досвіду поділиться.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!