Як правильно запекти щуку в духовці?

Як правильно запекти щуку в духовці?

Як правильно запекти щуку в духовці?

Фарширувати щуку можна по різному. Підійдуть різні каші, шпик, фрукти, м’ясо. Але кращим гарніром будуть овочі.

Вони корисні, доступні, легко просочуються ароматними соками від приготавливаемого страви.

Приготування щуки в духовці почнемо зі збору інгредієнтів. На 1-1.5 кг щуки знадобляться 150 г масла, петрушка, ріпчаста цибуля, селера, морква, приправи. Все це кладемо в змащену маслом утятніцу. Солимо і перчимо до смаку. Щоб збереглися всі соки, кришку можна запечатати тестом.

Готується фарширована щука в духовці в середньому півгодини.

Щука, тушкована в духовці з картоплею готується так. Невеликі щучкі (вони смачніше) чистяться, потрошать, відрізаються голови і хвости. Потім нарізається чищений картопля дуже тонкими скибочками. Слідом кільцями нарізаються ріпчаста цибуля, томати і часник.

Далі в глибоку жаровню підливаємо не економити соняшникову олію. Викладаємо картопельку і цибулю з часником одним шаром. Солимо. Зверху кладемо розрізані вздовж хребтів щучьі тушки. На них — другий шар з картоплі, цибулі та очищених томатів. Замість перцю смачніше приправити спеціальними сумішами для риби.

Прикриваємо все це шубою з майонезу і — в духовку! Залежно від температури приготування триває 25-35 хвилин.

Дуже простий але смачний рецепт — щука в духовці у фользі. Знадобиться досить великий екземпляр річкового хижака, лимони, зелень і спеції за смаком, майонез. Щуку потрошимо і фаршируємо лимонами з пряною зеленню.

Зверху рибу щедро натираємо улюбленими спеціями і обливаємо майонезом. Викладаємо на фольгу, загортаємо і поміщаємо на деко в прогріту духовку. Готується щука в закритому стані хвилин 20 при 200 градусах. Потім можна фольгу злегка відкрити, щоб підрум’янилася і підсохла шкірочка. Слідкуйте, щоб не витекли всі соки! І ще потримати з прочиненими фольгою в духовці близько 15 хвилин.

Перед подачею щучку поливають соусом. Його готують, змішуючи 4 ложки сухого вина і 200 мл густого майонезу з додаванням перцю, каррі і солі.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!