Як правильно вибрати занурювальний блендер

Як правильно вибрати занурювальний блендер

Як правильно вибрати занурювальний блендер

Блендер — це маленький, але в повсякденному житті — практично незамінний помічник господині на кухні, який за багатьма показниками може стати реальним конкурентом громіздким кухонних комбайнів. Адже крім своїх функціональних якостей він відрізняється великою зручністю в застосуванні: легкий, маленький, він ідеально підійде для невеликої сім’ї, де завантажувати невеликим обсягом продуктів великий комбайн просто незручно.

Як правильно вибрати блендер — на якому з варіантів зупинитися?

Всі блендери підрозділяються на 2 основних типи — це стаціонарні й заглибні моделі. Стаціонарні варіанти являють собою чашу з ножами, розташованими на її дні. Ці прилади хороші для приготування різних коктейлів, овочевих і ягідних напоїв з м’якоттю.

Занурювальні моделі потрібно тримати в руках і опускати в будь-яку ємність з продуктами для подрібнення як варених овочів, так і м’яса в пюре.

Вибрати погружной блендер варто сім’ям з маленькими дітьми, тому що він легко измельчит в пюре маленький обсяг продуктів в невеликій мисці, тоді як в стаціонарних моделях 150-200 грам дитячого харчування при подрібненні просто размажутся по стінках великої чаші.

А от якщо, замислюючись про те, який блендер вибрати. для вас головне — компактність приладу, то, звичайно, погружной блендер займає набагато менше місця, до того ж кількість функцій в таких моделях зазвичай більше, ніж в стаціонарних варіантах.

Однак чіткого підрозділу по виконуваних функцій в 2 варіантах цих приладів немає, адже все залежить від набору насадок, які входять в комплект. Щоб вибрати блендер, який підійде саме вам, перед покупкою визначитеся, які функції в цьому приладі вам будуть потрібні.

Так, наявність насадки для збивання дозволить замінити блендером міксер — їй можна буде збити пюре, яйця для пишного омлету або тесту.

Насадка — подрібнювач допоможе швидко зробити невелику кількість фарш без допомоги м’ясорубки, а спеціальна додаткова насадка з функцією вакуумного насоса зробить можливим зберігати продукти надовго в спеціальних контейнерах.

Також при виборі блендера потрібно подивитися потужність конкретного приладу, яка зазвичай коливається в межах від 300 до 800 Вт — чим більше потужність, тим більше зможе блендер подрібнювати тверді продукти. Зверніть увагу на кількість швидкостей і наявність турборежиму. У стаціонарних варіантах варто уважно придивитися і до чаші — краще, щоб вона була скляною, ніж пластмасової, а її обсяг залежить тільки від ваших побажань і може бути як 200, так і 1000 мл.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!