Як правильно вибрати блендер?

Як правильно вибрати блендер?

Як правильно вибрати блендер?

Блендер — зручне і корисне придбання для кухні. Як правильно вибрати блендер, щоб не помилитися з вибором, зробити якісну і довговічну покупку? Для цього необхідно визначитися для яких конкретних цілей знадобиться цей побутовий прилад.

Існує три види блендерів — стаціонарний, погружной і комбінований. У цій статті розглянемо переваги і недоліки кожного з типів блендерів. Що має допомогти вам у виборі приладу.

Стаціонарний блендер

Звичайний стаціонарний блендер складається з великої чаші на підставці, він ідеально підходить для перемішування великих обсягів продуктів або рідин. Такий прилад легко справляється з приготуванням крем-супів, пюре, коктейлів і навіть рідкого тіста, а в деяких моделях можна колоти лід.

Гірше стаціонарний блендер подрібнює овочі і змішує малі порції продуктів. Перевагою таких блендерів є те, що вони працюють самостійно і їх не потрібно тримати в руках. Недоліком стаціонарних блендерів є те, що вони займають багато місця на кухні.

При виборі стаціонарного блендера варто звернути увагу на потужність приладу, об’єм чаші і з чого вона зроблена, кількість швидкостей, безпеку роботи, а також легко він розбирається для миття або ж є функція автоочистки.

Стаціонарні блендери коштують $ 20-140 і лідерами продажів є моделі таких фірм, як Philips, Moulinex, Tefal, Bosch і Kenwood. Заслуговують на увагу Bosch MMB 1000 (від $ 70) з 2-х літрової чашею, потужністю 500 Вт, 2-ма швидкостями, а також функцією колки льоду. У моделі Braun MX 2050 (від $ 65) зручна чаша на 1,75 літра, 525 Вт потужності і 5 швидкісних режимів.

Цей блендер легко розбирається, і всі деталі миються в посудомийній машині.

Погружной блендер

Погружной блендер має форму штока з насадками і може подрібнювати і змішувати в будь-якому посуді. Таким блендером легко можна збити сирі продукти, приготувати пюре і подрібнити овочі. Ідеально підходить для невеликих порцій, таких як дитяче харчування. Мінуси погружного блендера в тому, що його потрібно тримати в руках і в ньому неможливо приготувати коктейлі.

Плюси — компактність і багатофункціональність. При виборі погружного блендера важливі його потужність, швидкісні режими, види насадок, матеріал корпусу. Також варто просто потримати його в руках і оцінити зручність форми ручки, її довжину і тяжкість.

Ціни заглибних блендерів зазвичай вище, ніж стаціонарних і починаються від $ 30, популярні моделі таких марок, як Bosch, Philips, Braun, Siemens. Вартий уваги Braun MR 6550 M CA V (від 90 $) потужністю 600 Вт, з 15 швидкостями, мірним стаканом на 500мл, насадкою-віночком, подрібнювачем льоду і двома вакуумними ємностями. Модель Philips HR 1366/00 (від $ 70), має потужність 600 Вт, 2 швидкості, турборежим для самих твердих інгредієнтів, ніж подвійної дії — одночасно измельчающего і змішуючого, подрібнювач розміру XL для обробки великого обсягу продуктів.

Комбінований блендер

Комбінований блендер поєднує в собі функції стаціонарного і погружного блендера і має додаткові насадки, що розширюють його можливості і практично позбавляють недоліків. Такі мультіблендери випускають багато виробників побутових приладів і коштують вони від $ 80. Наприклад, Moulinex DDF 743 (від $ 90) з потужністю 700Вт, 16 швидкостей + Pulse, диск для нарізки і диск для терки, віночок для збивання і дві чаші для змішування.

Блендер — відмінний помічник на кухні, що дозволяє швидко і легко приготувати улюблені страви. Сподіваємося тепер стало зрозуміліше як правильно вибрати блендер, який підійде вам найкраще.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!