Як готувати відбивні?

Як готувати відбивні?

Як готувати відбивні?

Про відбивних можна написати роман, сагу, в крайньому випадку – вірш. Рідко можна зустріти людину, якій не подобалися б відбивні (ну, хіба що переконані вегетаріанці). Але відбивна – поняття розтяжне, що включає в себе як просто відбитий і обсмажений шматок м’яса, так і різні витребеньки, які над цим шматком м’яса виробляються.

Давайте подивимося, які бувають відбивні. Відразу зауважу, що рецептів відбивних існує набагато більше, практично у кожного є свій варіант. Тут же наведені тільки деякі. Якщо ви знаєте інші рецепти приготування відбивних – ласкаво прошу, приєднуйтесь!

Давайте розповімо про те, які вони бувають, ці самі відбивні.

Відбивні в сухарях.

Найпростіший варіант відбивних. Шматки м’яса ретельно відбиваються, сіль, прянощі за смаком, потім обвалюються в панірувальних сухарях і обсмажуються з двох сторін.

Відбивні в яйці.

Цей варіант ніжніше, ніж відбивні в сухарях. Відбиті шматки м’яса солятся, перчать, можна додати сухий часник, потім замочуються у збитому яйці і на закінчення обвалюються в борошні. Після всіх цих підготовчих операцій відбивна обсмажується на повільному вогні, оптимально – на рослинній олії.

Відбивні в тісті.

Відбите м’ясо солиться, перчить, обмазується тестом і обсмажується на рослинній олії. Даний варіант відбивних – на любителя, не всім подобається м’ясо в тісті. Можна використовувати навіть листкове тісто (для тих, хто не може сам його приготувати – таке тісто продається в багатьох магазинах).

Але якщо відбивна загортається в листкове тісто, то її потрібно запікати в духовці.

Відбивні з чорносливом.

Варіант, добре підходить для святкового столу – дуже декоративний. Спочатку відбивна готується так само, як відбивна в яйці (можна використовувати рецепт відбивною в сухарях, але в яйці – переважно). Потім відбивна обсмажується з одного боку, перевертається.

На обсмажену сторону викладається трохи майонезу (1 / 2-1 чайна ложка – в залежності від розміру відбивною), натертий на крупній тертці сир і дві чернослівкі – "глазки". Потім сковорода накривається кришкою, і відбивна смажиться до готовності (готовність визначити просто – як тільки сир розплавився, відбивна готова).

Відбивні з ананасом.

Готується аналогічно відбивною з чорносливом, але скибочки ананаса викладаються під шар сиру.

Відбивні з грибами.

У цьому випадку під шар сиру викладаються гриби, протушенние в сметані з цибулею. Сметаною захоплюватися не варто – відбивна "потече". Можна використовувати гриби, підсмажені з цибулею, без сметани.

Але тоді бажано 1 / 2-1 чайну ложку сметани викласти під грибний шар.

Відбивні з маринованими огірками.

Під шар сиру укладаються нарізані тонкими пластами або подрібнені мариновані огірочки. Бажано ще полити відбивну майонезом (під огірками, безпосередньо на м’ясо) – так м’ясо буде більш ніжним.

Відбивні з бруквою.

Бруква нарізається тонкими пластами і укладається в каструлю. Поверх – відбивні (це може бути просто відбите м’ясо, а також обваляти в сухарях, борошні і так далі). Потім все гаситься на повільному вогні до готовності м’яса.

Відбивні найкраще подавати на пластах брукви – так би мовити, відбивні з гарніром.

"Двадцатісекундний" відбивні.

На жаль, не варто сподіватися, що приготування цих відбивних займе 20 секунд. Стільки часу йде лише на заключний етап – найпростіший. Але є ще й попередній.

Для таких відбивних бажано використовувати телятину або яловичину. В крайньому випадку – нежирну свинину. Нарізані і відбиті пласти м’яса укладаються в каструлю пошарово: шар м’яса, потім – посолити, поперчити, посипати дрібно нарізаним часником, скропити лимонним соком, потім – знову шар м’яса і повторити процедуру з прянощами.

Часник і лимонний сік жаліти не потрібно. І так, поки все м’ясо не буде укладено.

Обов’язкова умова – відбивні повинні бути як можна більш тонкими!

Каструля з відбивними поміщається на ніч у холодильник. Після того як м’ясо промаринувалося в прянощах і лимонному соці, його можна смажити. Смажиться на розпеченій сухій і чистій сковороді, ні краплі жиру! І ось цей-то етап і займає 20 секунд.

Тому що м’ясо кидається на сковороду, через 5-7 секунд перевертається, а ще через 5-7 секунд знімається зі сковороди.

Є такі відбивні найкраще з пилу-жару, практично прямо зі сковороди. Як гарнір оптимальний варений розсипчастий рис.

Врахуйте, що подібні відбивні довго не зберігаються, тому не перестарайтеся з заготівлею.

Як бачите, відбивна може бути як просто відбитим шматком м’яса, так і з різними "наповнювачами". Можна використовувати помідори (як свіжі, так і мариновані), капусту (свіжу, квашену, тушковану), яблука (як свіжі, так і мочені) і так далі.

Крім того, відбивні – це не обов’язково свинина або яловичина. Відмінно підходить куряче філе. Правда, основний фокус – відбити так, щоб не розбити м’ясо на шматки.

Також можна робити відбивні з печінки – виходить дуже ніжний варіант, до того ж, печінку при такому способі приготування не обов’язково попередньо вимочувати (але не забувайте промити її після того, як вона відбита). Відбивні з печінки відмінно поєднуються з яйцем і борошном.

Відбивна – це простір для фантазії і завжди затребуване блюдо. До відбивних підходить практично будь-який гарнір, що дуже зручно (особливо якщо вам попалися перебірливі гості і доводиться готувати кілька різних гарнірів). Так що, приємного апетиту, панове!

Нехай ваші відбивні будуть верхом кулінарного мистецтва.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!