Їдять чи ніжки підберезників і опеньків

Їдять чи ніжки підберезників і опеньків

Їдять чи ніжки підберезників і опеньків

Якщо у вас в кошику підберезники. ніжки у них як папір, позбавлені смаку, волокнисті. Їх необхідно видалити і викинути. Консервують і їдять тільки капелюшки. Не шкодуйте, що грибів відразу стане менше, повірте, навряд чи вам принесе задоволення жувати консервовану мочалку.

У опеньків зазвичай тонкі довгі ніжки. Вони теж несмачні, відрізайте без роздумів.

Ось так виглядають осінні опеньки з довгими ніжками

Як нарізати гриби перед консервацією

Маленькі гриби заготовлюються цілком. А великі нарізаються великими шматочками. Великими тому, що при варінні розмір грибів значно зменшується.

Пропорції грибів і розсолу (маринаду)

Я навмисно не пишу, на який обсяг грибів, скільки розсолу необхідно. Вони сильно зменшуються при варінні. Як тільки ви проварили грибочки в перший раз, злийте воду і оцініть, який обсяг продукту у вас вийшов. І на око прикиньте, чи достатньо вам літра розсолу або потрібно більше.

Розсолу повинно бути небагато. Нехай він омиває грибочки, але вони не повинні плавати в розсолі, як в рідкому супі. Наш грибний суп дуже навіть густий і щільний.

Чи можна їсти корбани

Про корбани. Загальновідомо, що вони містять речовини, які поступово накопичуються в організмі любителів цих смачних, але небезпечних грибів.

І в найнесподіваніший момент людині може стати погано, тому що кількість отрути в організмі досягне критичного рівня. І тоді в лікарню, якщо встигнете. Тому, я їх не збираю і не готую. А хто готує, користується цим же рецептом. І я раніше їла такі корбани, скажу чесно, що дуже смачно виходить!

Ось так виглядають гриби — корбани.

Що робити з маслятами

Якщо ви набрали маслюків. то з капелюшків можна зняти шкірку (поскоблить ножем), щоб маринад не темніли. Якщо вас не лякає цей момент, можна нічого не чистити, а готувати прямо зі шкіркою.

Осінній опеньок: ось це колечко під капелюшком (спідничка) — відмінна риса справжніх, їстівних опеньків. У отруйних (помилкових) його немає.

Які гриби виходять краще всього

Найсмачнішими з грибів, заготовлених на нашу рецептом, виходять опеньки і трубчасті гриби з щільною м’якоттю: білі, підосичники, підберезники і т.д.

Консервовані грибочки виходять слизькими, розкішними, м’ясними просто прелесть!

Опеньки, відкриті взимку!

Як подавати консервовані домашні гриби

Перед подачею на стіл потрібно злити частину розсолу, заправити олією (рослинним або оливковою). Ще можна дрібно нарізати часник і додати гуртки лука. Спробувати і підсолити при необхідності.

Які гриби годяться для консервації

Консервуйте тільки хороші, свіжі, молоді гриби (І звіряйтеся з довідником, якщо сумніваєтеся, що за гриб у вас в руках). Відрізуйте все зайве (несмачні ніжки, частини, поїдені хробаками або засохлі). Бажано збирати їх через 2-3 дні після дощу гриби, що народилися в спеку (як і старі гриби), можуть накопичувати шкідливі речовини.

Чи можна переривати процес заготівлі грибів

Гриби, проварені 1 раз можна остудити і відправити в холодильник, завершивши консервування на наступний день або навіть через день. Адже часто буває так, що господині, після збору-перебирання-чистки грибів валяться з ніг, а на дворі вже глибока ніч Краще проварити один раз і відкласти справи, щоб добре виспатися і набратися сил.

Якщо вам попалися смачні дощовики. думаю, їх краще посмажити або відправити в грибний суп, ніж консервувати.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!