Горіховий торт з бананами

Горіховий торт з бананами

Горіховий торт з бананами

Пропоную вам спекти горіховий торт з бананами, рецепт якого мені зустрівся нещодавно в інтернеті. Цей рецепт мене зацікавив відразу, по-перше, своїм горіховим коржем без додавання борошна, а по-друге, начинкою — поєднання бананів, згущеного молока і збитих вершків мені дуже подобається.

Кількість порцій: 10

Калорійність: Висококалорійний

Калорій в одній порції: 565 ккал

Щоб приготувати горіховий торт з бананами, вам буде потрібно:

    фундук — 200 г цукор — 125 г яйця курячі — 5 шт. розпушувач для тіста — 0,5 ч. л. молоко згущене варене — 380 г банан — 4-5 шт. вершки 35% жирності — 600 г загущувач для вершків — 1 пакетик цукор ванільний — 1 пакетик лимон — 1 шт. шоколад — 1 плитка

Горіховий торт з бананами готується так.

1. Заздалегідь включити духовку і розігріти її до температури 175 градусів. Взяти дві глибокі миски, розбити яйця по одному, поділяючи їх на жовтки і білки, в одну миску скласти жовтки, а в іншу білки. Обов’язково стежити за тим, щоб в миску з білками не потрапило ні краплі жовтка, інакше білки як слід не зіб’ються.

2. Фундук злегка обсмажити на сухій розжареній сковороді і трохи подрібнити. Жовтки збити з цукром в пишну піну, додати розпушувач і горіхи, перемішати. Білки збити в міцну піну з дрібкою солі, потім перекласти в жовткову масу, дуже обережно з’єднати білки з жовтками, перемішуючи знизу вгору і не змінюючи напрямку.

3. Взяти роз’ємну форму діаметром 24-26 см, вистелити дно папером для випічки, викласти тісто у форму і розрівняти, поставити форму в духовку і випікати близько 40 хвилин до золотистого кольору. Коли корж спечеться, акуратно дістати форму і остудити корж прямо у формі.

4. Тим часом вимити банани, очистити від шкірки, кожен банан розрізати уздовж навпіл, один банан нарізати на кружечки. Лимон вимити, вичавити з нього сік і цим соком полити розрізані банани, щоб вони не темніли.

5. Витягнути корж з форми і розрізати навпіл, один корж покласти назад в роз’ємну форму і змастити згущеним молоком, потім викласти по всьому коржу половинки бананів.

6. Взяти глибоку миску, влити вершки, додати ванільний цукор і загущувач для вершків, збити міксером до стійких піків.

7. Зверху бананів нанести шар збитих вершків, розрівняти, потім викласти другий корж, поверх коржа і з боків торта розподілити інші вершки.

Прикрасити торт можна дуже просто. Взяти мисочку, розламати в неї плитку шоколаду, поставити миску на парову баню або в мікрохвильовку, розтопити шоколад. Потім взяти нарізані шматочки банана і, вмочуючи в розтоплений шоколад, прикрасити ними торт.

Але можна торт прикрасити і простому, наприклад, посипати какао або подрібненими горіхами.

Приємного Вам апетиту!

Матеріал належить сайту 1001eda.com

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!