Філе куряче, запечене з ананасами

Філе куряче, запечене з ананасами

Філе куряче, запечене з ананасами

Розкішне блюдо для свят і знаменних дат. Ситні й ароматні шматочки філе курячого, запеченого з ананасами. подарують миті справжньої насолоди вам і вашим близьким. М’ясо, приготоване з соковитим екзотичним фруктом, виходить настільки ніжним, що просто тане на язиці.

А готується ця смакота настільки швидко і просто, що ви не встигнете і «оком моргнути».

Інгредієнти для приготування філе курячого, запеченого з ананасами:

Інвентар для приготування філе курячого, запеченого з ананасами:

  • Деко
  • Фольга
  • Тарілка
  • Велика терка
  • Ніж
  • Обробна дошка
  • Харчова плівка
  • Кухонний молоток
  • Миска
  • Приготування філе курячого, запеченого з ананасами.

    Свіжоморожене куряче філе, спочатку, залишаємо при кімнатній температурі, щоб м’ясо повністю розтануло. Після цього очищаємо шматочки від плівок і жирових прошарків і ретельно промиваємо у воді. Курятину розрізаємо на однакові шматочки, з яких будемо формувати відбивні. Вони повинні бути середніх розмірів. Після цього кожен шматочок накриваємо харчовою плівкою, щоб запобігти розбризкування жиру, і злегка відбиваємо кухонним молотком. Потрібно враховувати, що куряче м’ясо – дуже ніжне за своєю структурою, тому сильно б’ючи по ньому можна порвати його.

    Коли відбивні готові, складаємо їх в миску, солимо, перчимо і додаємо спеції за смаком. Тепер потрібно трохи часу, щоб м’ясо просочилося сіллю. Залишаємо філе хвилин на 15.

    Деко вистилає фольгою, яку необхідно трохи змастити олією. Це необхідно для того, щоб наше м’ясо не пригоріло і вийшло особливо соковитим. На форму викладаємо курячі відбивні, кожну рясно змащуємо майонезом за допомогою ложки.

    Консервовані ананаси потрібно порізати середніми кубиками, віджати від надлишок соку і викласти гіркою на філе.

    Крок 3: Запікаємо страву.

    Твердий сир подрібнюємо на крупній тертці. Рясно покриваємо їм кожен шматок курячого філе з ананасами. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів і відправляємо в неї деко.

    Випікається блюдо при температурі 180 – 200 градусів 30-40 хвилин.

    Крок 4: Подаємо філе куряче, запечене з ананасами.

    Шматочки м’яса викладаємо на блюдо, покрите листами салату, і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Хоча, варто відзначити, що куряче філе, запечене з ананасами дуже смачно і в охолодженому вигляді, як закуска.

    Смачного!

    Поради до рецепту:

    —Блюдо добре поєднується з вершково-часниковим соусом і свіжими овочами (помідори, огірки, перець болгарський).

    — При повторному вживанні філе, запечене з ананасами, можна розігріти в мікрохвильовій печі.

    — Іноді страва готується трохи в іншому вигляді: на великі відбивні на край викладаються дрібно нарізані ананаси і м’ясо скручується у вигляді рулетика, при цьому можна сколоти його зубочистками або обв’язати натуральної ниткою. Зверху рулетик покривається сиром. Така подача страви про праву вважається більш урочистою і незвичайною.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!