Фаршировані печериці, запечені в духовці

Фаршировані печериці, запечені в духовці

Фаршировані печериці, запечені в духовці

Проста і красива закуска з грибів. Фаршировані капелюшки печериць урізноманітнюють повсякденне і святкове меню.

  • печериці — 350 гр .;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • сир твердий — 40гр .;
  • сметана — 2 ст. ложки;
  • сухарі панірувальні — 2 ст. ложки;
  • кріп, сіль.
  • Для приготування фаршированих печериць спочатку потрібно підготувати гріби.Гріби помити, від’єднати ніжки від капелюшків, зняти з капелюшків слизьку плівку і чайною ложкою трохи вийняти м’якоті. Капелюшки покласти в глибокий посуд і залити солоною водою (на 0,5 літра води 1 ст. Ложку солі) хвилин на 30.

    Щоб капелюшки не спливали, потрібно покласти зверху тарілку відповідного розміру.

    Приготування:

    М’якоть і ніжки грибів дрібно посікти. Лук теж дрібно покришити і злегка підсмажити в невеликій кількості добре розігрітого рослинного масла. Додати до цибулі подрібнені гриби і смажити до золотистого кольору. Потім додати сметану і посолити.

    Зняти з вогню і дати охолонути.

    Половину норми сиру натерти на середній тертці, другу половину — на дрібній.

    Змішати смажені шампіньйони з сиром, натертим на крупній тертці. Також потрібно додати кріп і панірувальні сухарі. При бажанні можна додати часник.

    Чайною ложкою наповнити капелюшки підготовленим грибним фаршем. У мене було на 350 гр. -13 Великих печериць. Начинки якраз вистачило на все капелюшки.

    Якщо капелюшки НЕ замочували в солоній воді, потрібно їх добре посолити.

    Нафаршировані гриби покласти у форму для випічки, налити в форму 50 мл. води і відправити в розігріту до 180 ° С духовку. Спочатку можна хвилин на 15 прикрити форму фольгою, а потім зняти і запікати ще хвилин 10 до рум’яності. Капелюшки зменшуються, з них йде вода.

    Вийняти з духовки фаршировані печериці і посипати сиром, натертим на дрібній тертці. Відправити в духовку на кілька хвилин.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!