Фарширована риба.

Фарширована риба.

Фарширована риба.

Хочу поділитися своїм рецептом приготування фаршированої риби.  Він мені дістався від свекрухи і я періодично балую цим блюдом своїх домашніх і гостей.

Насправді, рибу я не фарширую, це дуже трудомісткий і складний процес для мене. Я просто за цим рецептом з приготованого рибного фаршу роблю котлети. Виходить дуже смачно!

Спробуйте самі!

Фарширована риба.Мой рецепт:

Для приготування фаршированої риби я купую тільки свіжу рибу і обов’язково двох сортів — як правило, це товстолобик і судак або щука. Вообщем, що є на Привозі.

Рибу чищу на філе, знімаю шкуру і зважую. На кожен кілограм беру 300 гр ріпчастої цибулі. Лук ріжу півкільцями і в рослинному маслі обсмажую на сковороді.

Два рази пропускаю рибу через м’ясорубку, другий раз разом з пересмаженим цибулею.

На кожен кілограм фаршу додаю 1 яйце, солю, перчу і добре вимішую. Додаю по чуть-чуть води і знову вимішую. Фарш має вийти в’язким.

Формую котлетки, обвалюють їх у збитому яйці і злегка обсмажую на сковороді з двох сторон.Можно кожну котлетку обернути шкіркою від риби.

На дно каструлі складаю головки, хвости і кістки від риби, ріжу сирими моркву, буряк, цибулю, лавровий лист, перець горошком, накриваю шкурою від риби і складаю обсмажені котлети. Заливаю підсоленою водою, що не дуже гарячою, так, щоб закрило котлети і варю одну годину з моменту закипання на повільному вогні без кришки. Замість кришки притискаю котлети перевернутої тарілкою, меншого діаметру, ніж каструля.

Котлети дістаю з бульйону тільки тоді, коли каструля охолоне.

Фарширована риба готова ,   можна прикрасити гілочками зелені і подавати до столу.Пріятного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!