Домашній томатний сік на зиму

Домашній томатний сік на зиму

Домашній томатний сік на зиму

Час приготування: 4 ч. 0 хв

Домашній томатний сік на зиму довго у мене не варто. Тому раджу ставити побільше! Томатний сік у домашніх умовах приготувати нескладно, головне — придбати побільше стиглих смачних томатів!

Опис приготування:

Як приготувати томатний сік на зиму в домашніх умовах?

1. Помідори промийте і наріжте половинками-четвертинками.

2. У міру того, як ви нарізуєте помідори, викладайте їх порціями у велику каструлю. Тут же тисніть помідори Картоплем’ялки. Прогрівайте до кипіння.

У той час, як ви додаєте нарізані помідори, вже додані повинні кипіти рівномірно.

3. Коли каструля буде повністю наповнена, варіть томати ще протягом 5 хвилин.

4. Відварене томатне пюре треба процідити в каструлю.

5. Проціджений томатний сік доведіть до кипіння, потім варіть на середньому вогні ще 10 хвилин. Знімайте білу пінку і накип. Томатний сік на цьому етапі приготування буде водянистим.

6. Понизьте вогонь до повільного і додайте в томатний сік очищений і нарізаний болгарський перець, подрібнені селеру, цибулю, часник і петрушку. Варіть протягом 1,5 години, періодично помішуючи. Час приготування може бути більше або менше, ніж 1,5 години.

Все залежить від того, наскільки водянисті ваші помідори.

7. Як тільки консистенція вашого соку стане такою, яка повинна бути у томатного соку, посоліть і поперчіть. Пробуйте.

8. Поки томатний сік вариться, приготуйте банки. Помийте їх содою і простерилизуйте. Прокип’ятіть кришки.

Приготуйте каструлі з водою для стерилізації банок з томатним соком.

9. У кожну порожню простерилізованих літрову банку додайте по 2 столові ложки лимонного соку.

10. Наповніть теплі банки з лимонним соком гарячим томатним соком. Прикрийте кришками і ставте стерилизоваться на півгодини. Потім закрутіть і переверніть на рушник до повного охолодження.

Зберігайте томатний сік, приготований в домашніх умовах на зиму, в темному прохолодному місці.

Смачного!

Інгредієнти:

    Помідори — 13-14 Кілограм Болгарський перець — 1-2 Штук Селера (гілки) — 2 Штуки Цибулина — 1 Штука Часник — 5 зубчиків Петрушка (пучок) — 1/2 Штуки Сіль — За смаком Перець чорний мелений — За смаком Сік лимона свіжовичавлений — 1/2 Склянки

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!