Десерти з сиру

Десерти з сиру

Десерти з сиру

Сирні десерти, у всьому їх нескінченному розмаїтті, об’єднує одна особливість: всі вони вкрай затишні і налаштовують на приємне проведення часу. Судіть самі: фруктовий десерт цілком підходить для всенощного дансингу; гори збитих вершків з горішками побічно натякають на готовність до розваг ніжним; а десерти з сиру супроводжують хвилини приємної розмови та внутрішнього комфорту.

Бути може, тому, що сир — одне з перших спогадів дитинства, і кожна його ложечка несе нам приємні ніжні відчуття.

Десерти з сиру: ягідні скарби

Один з найпопулярніших типів сирних десертів — це сир + ягоди. За великим рахунком, достатньо просто змішати сир зі сметаною і цукром (або хвилинного приготування соусом — вершки + мед), всипати жменю ягід (а краще дві) — і отличнейший десерт на столі!

Але повернемося ж до ягід. Запашні малина і суниця, благородні чорниця і смородина, терпко-кисла вишня і навіть журавлина — все добре в сирному ансамблі.

Тут можна піти простим «народним» шляхом, а можна і трохи більш вишуканим. Наприклад, так, як це робить актор, винороб і великий гурман Жерар Депардьє:

Десерт із сиру з червоними ягодами

(Fromage frais aux fruits rouges)

Інгредієнти (на 4 порції):

160 г м’якого сиру,

100 г нежирного крем-фреш (або некислих густих вершків),

2 ст. л. цукрової пудри,

по 100 г суниці, малини, чорниці,

4 листочка м’яти,

мигдальне печиво «черепиця» (За бажанням).

Приготування:

Якщо сир занадто рідкий, викладіть його в друшляк або марлю, дайте стекти зайвій сироватці (хвилин 15).

Крем-фреш збийте, додайте 1 ст. л. цукрової пудри — у вас вийде італійська меренга.

Ягоди вимити, обсушити, половину покладіть в блендер і пюріруйте. Пюре протріть через сито.

Сир викладіть на десертні тарілки, навколо нього укладіть цілі ягоди. За допомогою кондитерського мішка на кожну гірку сиру висадіть по кілька завитків меренги.

Посипте залишилася пудрою, прикрасьте м’ятою. Поставте тарілки в холодильник приблизно на годину.

Дістаньте тарілки з холодильника, залийте сир ягідним пюре.

До столу цей десерт з сиру подавайте разом з мигдальним печивом.

Біле з золотим

Благородні королівські відтінки білого із золотим з’являються в десертах з сиру, коли на зміну яскравим фарбам полуниці-малини-смородини приходять запашні сонячні абрикоси, груші, персики, дині.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!