Цукати з гарбуза

Цукати з гарбуза

Цукати з гарбуза

Вживаємо з користю залишки колишньої розкоші.

Навіть коли Хеллоуїн вже позаду, чомусь все одно на кожному кроці видніються гарбуза. Тут і там на підлозі лежать яскраво-руді кулі, які господарі переконливо просять «ногами не штовхати», Однак куди їх спожити – поняття не мають. Самі запасливі цілком можуть приберегти помаранчеві м’ячики на зиму, гарбуз дуже добре зберігається. Але як бути тим, у кого сиротливо лежить в холодильнику половинка гарбуза, на яку і дивитися вже не хочеться, і викинути не підніметься рука?

Можна зробити гарбузове цукати. На перший погляд незвично, але насправді дуже навіть смачно, а по виду – точь-в-точь сушена папайя.

ТРЕБА:

1-1,2 кг цукру

700 мл води

1 апельсин

ЯК ГОТУВАТИ:

1. Гарбуз почистити і порізати невеликими кубиками.

2. Цукровий сироп: налити в каструлю воду і всипати цукор. Варити на невеликому вогні, помішуючи, щоб цукор не прилипав до дна. З’являється піну прибирати ложкою.

3. У гарячий сироп покласти шматочки гарбуза.

4. Довести гарбуз у сиропі до кипіння і варити на невеликому вогні ще 5 хвилин.

5. Зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури.

6. Додати в каструлю гвоздику, корицю і сік апельсина. Знову довести до кипіння, і знову остудити. Повторити процедуру кілька разів, поки шматочки гарбуза не стануть наполовину прозорими.

7. Витягти шматочки гарбуза ложкою, таким чином, щоб сироп стек. Викласти на деко, застелене кондитерської папером. Сушити цукати можна при кімнатній температурі.

8. Коли цукати висохнуть, перекласти в щільно закривається банку і сховати в надійному місці!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!