Червона риба у винному соусі

Червона риба у винному соусі

Червона риба у винному соусі

Червона риба у винному соусі — Звучить як назва з ресторанного меню. Однак приготувати цю страву набагато простіше, ніж здається. Будь-яка господиня зможе здивувати домашніх і гостей справжнім делікатесом, причому витративши на це мінімум зусиль. Отже, сьогодні смажимо рибу у винному соусі

Нам знадобиться :

  • Філе червоної риби (не надто жирною) — 500 м
  • Вершки (теплі) — 200 г.
  • Біле вино або шампанське — 200 мл.
  • Білий мелений перець
  • Соняшникова олія

Нарізаємо філе нетовстими скибочками, рясно посипаємо білим меленим перцем і залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин. Розігріваємо в сковороді олію, нахиляючи й повертаючи її, щоб масло змочити стінки. Викладаємо філе на розігріту сковороду, на сильному вогні обсмажуємо з двох сторін — не більш, ніж по 2 хвилини з кожного. Потім вливаємо вино або шампанське так, щоб воно закривало рибу на 1/3. Витримуємо ще 2 хвилини на сильному вогні — за цей час вино почне википати. Потім зменшуємо вогонь і вливаємо теплих вершків — стільки ж, скільки було вина.

Як тільки все це знову закипить, знімаємо сковороду з вогню.

Беремо плоске блюдо. Посипаємо його дрібкою солі. Потім акуратно схиляємо сковороду, так щоб на блюдо вилилася частина соусу — і викладиаем дерев’яною лопаткою рибу.

Зверху поливаємо її соусом.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!