Чай з квітів

Чай з квітів

Чай з квітів

Для трав’яного чаю відмінно підходять пелюстки, суцвіття і листя квітів. Вони надають чаю чарівний аромат і солодкуватий смак, а також гарний ніжний відтінок настою.

Зовсім недавно відкрила для себе ще одне дивовижне рослина для заварювання чудового чаю. Це монарда двойчатая, багаторічне високоросла рослина з красивими темно-червоними квітами і дивним запахом. Монарду зараз вирощують багато дачників і садівники. Її застосовують в кулінарії як прянощі, і навіть готують з нею салати та десерти.

Запах монарди нагадує запах справжнього бергамота. Культивують її з метою отримання ефірного масла, яке йде для аромату чаю — наприклад, знаменитий англійський чай «Ерл грей» ароматизований саме маслом монарди, а зовсім не бергамотом. Хоча одна з назв монарди «бергамот», не варто плутати її з цитрусовим фруктом.

Квітки і листя монарди надають чаю м’ятно-цитрусовий смак і аромат, і червонуватий відтінок. Її можна заварювати окремо або з іншими травами. Це не тільки дуже смачно, але й корисно. Чай квіток покращує травлення, допомагає проти нудоти і шлункових кольок і як зігріваючий напій від лихоманки та застуди. Чай з листя хороший засіб від кашлю.

Ефірне масло монарди має антимікробну і антисептичну властивостями.

Про користь ромашки теж знають усі. Вона відмінний антисептик і заспокійливий засіб. Щоб перелічити всі її корисні властивості, можна написати цілу книгу, але так, напевно, всього і не охопити.

Чай з ромашки просто чудовий, особливо в поєднанні з м’ятою або мелісою. Він може бути трохи гіркуватий, якщо покласти занадто багато ромашки, тому має сенс її трохи відтінити ягідними або м’ятними нотками, а так само лимоном.

Календула

Говорити багато і довго про користь календули немає сенсу, так як про це знають практично всі. Чого їй тільки не лікують …

Як сировина для чаю вона хороша не тільки через свою неймовірною корисності, а й завдяки смаковим якостям. Вона надає чаю кисло-гіркий смак і приємний аромат. Я зазвичай заварюю її в чистому вигляді тільки як ліки.

Для простого чаювання я кладу один-два квіточки в трав’яну суміш.

Знайти календулу не складно. Хоч вона і не зустрічається в дикому вигляді на полях, але завжди супроводжує городи і сади. Добре росте і в горщиках на підвіконні.

Та й в аптеках і магазинах її теж можна придбати.

Рожеві пелюстки

Роза — королева садів. Її пахощі не може не подобається. Особливо добре пахнуть жовті і чайні троянди. З троянд роблять десерти, ароматичні масла, ліки. Природно, що пелюстки троянд кладуть в чай. Достатньо кілька пелюсток, щоб отримати ароматну чашку чаю. Їх можна заварювати окремо або додавати в настої інших рослин.

Особливо добре троянда поєднується з шипшиною.

Рожеві пелюстки можна купити в магазині, а можна зібрати на дачі у родичів або друзів, або виростити самому. Роза прикраса будь-якого саду, тому знайти її на дачних ділянках можна повсюдно. Також троянди можна вирощувати в горщиках на підвіконні.

Роза хороший засіб при грипі, ангіні, захворюваннях порожнини рота, а також при гіпертонії, атеросклерозі, гастриті, виразці шлунка і 12-ти палої кишки. Рожеві пелюстки підвищують чуттєвість і мають властивості афродізіака.

Чорнобривці можна зустріти повсюдно, практично на кожному дачній ділянці, міських клумбах і парках. Відмінно себе вони почувають і в горщиках на підвіконні. Квіти ці невибагливі, але дуже красиві і ароматні. Саме за їх аромат вони і полюбилися кулінарам. Чорнобривці використовують як приправу, додають в десерти. З квіток виходить дуже смачний чай.

Настій квіток надають не тільки прекрасний аромат, але і дуже приємний солодкуватий смак.

Я вирощую чорнобривці влітку на балконі. Вони відмінно себе почувають в невеликих горщиках. Періодично зрізаю розкрилися бутони, через що чорнобривці починають цвісти ще сильніше.

Вони не тільки прикрашають балкон, але постачають мене сировиною для чаю на всю зиму.

До того ж настій з чорнобривців дуже корисний для здоров’я. Його використовують як сечогінний, потогінний і противоглистное засіб. Чай з чорнобривців володіє стимулюючим ефектом, і дає вдалий результат як визнаний афродизіак.

У квітках містяться каротеноіди, зокрема, лютеїн. Ці речовини знижують ризик розвитку катаракти. мають протизапальну, протигрибкову дію.

Є ще безліч прекрасних квітів, які ідеальні для чаювання: жасмин, гібіскус, хризантема, камелія і багато інших. Я вам перерахувала лише ті, які збирала сама, і заварюю з них чай регулярно в сумішах або окремо.

Експериментуйте, квітковий чай вам обов’язково сподобається. Приємного чаювання і квітучого настрою!

Схожі записи:

  1. Нечайних чай для випадкових зустрічей

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!