Бісквітний торт з желе і фруктами

Бісквітний торт з желе і фруктами

Бісквітний торт з желе і фруктами

Спочатку випікається звичайний бісквіт. ріжеться на кубики і складається в форму, потім туди ж ріжеться банан (або ківі, або персик, загалом, якийсь нибyдь _мягкій_ фрукт, я тільки з бананом пробувала), і все це заливається желе (я роблю сметанне, imНo смачніше польського) . Потім — в холодильник, і торт-желе готовий.

Можна желе розділити на частини, в кожну частину додати які- нибудь барвники і заливати торт поетапно.

вже готовий торт по периметру оточуєш бортиком з картону, ту- го скріплюється скріпкою, так щоб над тортом залишалося сантиметра два картону, викладаєш полузастившім желе — для більшого ефек- та можна робити це шарами, кожен раз, підігріваючи желе — але це довго, треба чекати поки попередній шар застигне. Якщо прикрашаємо фруктами, то на них желе кладемо все в тому ж полузастившім стані але пензликом — тоді вийде ефект блискучих фруктів. Коли застигне — знімаємо картон, акуратно зрізуючи желе гострим ножем.

Естети можуть обробити краї желе тильною стороною нагрітої ложки.

А можна зробити простіше — готувати торт зверху вниз. На дно каструлі викладаєш фрукти, акуратно заливаєш желатином,

даєш подстіла, але не до кінця, і викладаєш корж, щоб при- лип до желатину. Остуджуєш, і виймаєш торт простим перевертанням тари. Тільки щоб відстав, треба на секунду дно миски опустити в гарячу воду.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!