Бананові мафіни

Бананові мафіни

Бананові мафіни

Автор: Irina

Випічка з бананами з’явилася в моєму «репертуарі» зовсім недавно і тільки тому, що в нашій родині з’явився маленький чоловічок, який то просить бананів, то раптом не хоче їх є і в результаті частина бананів регулярно перезріває, стаючи непривабливого темного кольору. А викинути, ось повірте, рука не піднімається, відразу згадуєш як в дитинстві батьки приносили вистояти в черзі в’язку абсолютно зелених бананів, як загортали її в пакет і прибирали в шафу, як ми з сестрою по кілька разів на день перевіряли «не пожовтів чи» , як від нетерпіння намагалися гризти зелені — а вони такі противно — мильні, як ділили жовті … Тому і довелося шукати рецепти.

Цей один з найпростіших і швидких — буквально 5 — 10 хвилин на заміс тіста, 20 хвилин на випічку і готово! Але не дивлячись на це, мафіни виходять дуже ніжними і смачними, в міру солодкими, в міру здобними, з характерним для бананової випічки вологим м’якушем і просто божественним ароматом. Спробуйте, вам сподобається!

2 яйця

Пакетик розпушувача для тіста (я беру Dr.Oetker 10 г)

250 г борошна

Борошно змішайте з розпушувачем.

Розм’якшене (кімнатної температури) вершкове масло розітріть з цукром.

Додайте розім’яті банани, розмішайте.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!