Апельсиново-яблучний пісний пиріг «Перевернутий»

Апельсиново-яблучний пісний пиріг «Перевернутий»

Апельсиново-яблучний пісний пиріг «Перевернутий»

250 г листкового тіста

2-3 яблука

2 апельсини

1/3 склянка цукру

1 ст. л. вершкового масла

Розрізати один апельсин навпіл, з однієї половинки зняти цедру за допомогою дрібної терки, з усіх апельсинів віджати сік.

Очистити від насіння і шкірки яблука, розрізати кожне на 6-8 частин.

Вершкове масло розтопити в сковороді, додати цукор і 1 ст.л. соку апельсина, довести все до кипіння, проварити поки цукор не почне корічневеть, потім влити решті сік і цедру, розмішати, прибрати з плити.

Коли маса перестане кипіти, викласти в неї яблука.

Розкачати тісто колом більше діаметру сковороди приблизно на 2 см, викласти тісто на яблука, краї подоткнуть.

Готувати апельсиново-яблучний пісний пиріг «Перевернутий» при температурі 200 градусів близько 20-25 хв до рум’янцю, потім готовий пиріг дістати, накрити і залишити на 15 хв, коли він трохи охолоне, поставити на плиту, щоб підігрівся сироп внизу, покласти на сковороду блюдо і перевернути пиріг.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!